Skip links
Explore
Drag

İnşaat Temizliği

İnşaat Temizliği

En çok hizmet verilen temizlik alanlarının başında inşaat temizliği gelmektedir. Çünkü en zor olan ve en zaman alan temizlik çeşidi inşaatlarda olmaktadır. Ayrıca bu temizliğin tam anlamıyla olabilmesi için mutlaka bu işte profesyonel olan kişilerden yardım alınması gerekmektedir. Çünkü inşaat sonrasına evlerde oldukça toz ve bakteri birikmesi olmaktadır. Bu nedenle uygun temizlik malzemelerinin seçilmesi oldukça önemlidir.

Öte yandan bu temizlik yapılırken sağlık tedbirlerinin de alınması oldukça önemlidir. Genellikle temizlik aşmalarında molozlar ve cam parçaları olmaktadır. Bu nedenle mutlaka özel eldivenlere maskeler ile önlemler alınmaktadır. Ayrıca temizlik sırasında eğer ortamda eşya bulunuyorsa eşyanın zarar görmeyeceğine karşı garanti de verilmektedir.

Genel olarak bu işlem temizlenmesine gereken alana bağlı olup ortalama olarak 1 ile 5 iş günü arasında temizlenmektedir. İnşaat temizliği gündeme geldiği zaman titiz bir çalışma sürecini içine alan nitelik düzeyi yüksek bir iş alanından söz edebiliriz. Dolayısıyla bu tarz alanlarda üst düzeyde bir kalitede bir hizmetin sunulması için profesyonel çapta hizmet sunma kabiliyetine sahip olan firmaların tercih ediliyor olması şarttır.

İnşaat Temizliği Aşamaları

Bu hizmet genel olarak 3 farklı aşamadan oluşmaktadır. İnşaat temizliği ilk olarak kaba temizlikten başlamaktadır. Bu aşamada alanda bulunan inşaatlardan oluşan artık ve gereksiz malzemelerin temizlikleri yapılır. Sonrasında ikinci aşamaya geçilir. İkinci aşamada ise zemin temizliğine geçilmektedir. Bu kısımda alanın zeminleri, özellikle banyo derzleri temizlenir. Zemin temizliğinin içerisinde cam ve duvar temizlikleri de bulunmaktadır.

Ortamda bulunan tüm cam ve kapılar uygun şekilde ilk süpürülür sonrasında ise silinir. Son olarak yani 3. aşamada ise ince temizlik yapılır. Bu aşamada ise alanın tozları alınır. Bu aşamadan sonra temizlik alanı, alan sahibine teslim edilir. Özellikle son zamanlarda inşaat temizliğinin yapılış aşamaları gündeme geldiği zaman planlı bir çalışmanın şart olduğu bir süreç karşımıza çıkmaktadır.

İnşaat Temizliği Fiyatları

Temizlenmesi gereken inşaat alanı ne kadar fazla ise inşaat temizliği fiyatları da o oranda yüksek olmaktadır. Fiyatlar metre kare ye göre hesaplanmaktadır. Müşterilerin isteğine göre eğer temizlik alanı daire ise tüm daire yerine sadece oda olarak da hizmet alabilmektedir. Bu durumda hizmet fiyatı bir miktar düşmektedir. Öte yandan toplu olarak alınan hizmetlerde belirli indirimlerde yapılmaktadır. Elbette ki inşaat temizliğinin profesyonel seviyede yapılması için mutlaka gerekli koşulları sağlayabilen firmaların tercih edilmesi şarttır.

Yani tek daire yerine apartmanda ki tüm dairelerin temizliğinin yapılması daha uyguna gelmektedir. Ayrıca alanın kirlilik oranı da fiyatları belirlemektedir. Yani kaba temizliğin dahil olduğu hizmet ile kaba temizliğin olmadığı hizmet farklı fiyatlara sahiptir. Kaba temizliğin gerektiği hizmetler daha pahalı olmaktadır. Burada temizlik hizmetinin başarılı bir şekilde ortaya konulması için mutlaka etkili bir hizmet sunan firmanın tercih edilmesi şarttır.

 

Leave a comment